Youtube Özel URL Alma


Sosyal platformda YouTube video paylaşımında en önde gelen sitelerde biridir.YouTube platformunda video yüklemek yada paylaşmak için Google hesabınız olması gerekmektedir. Beğendiğiniz yada yüklediğiniz bir videoyu insanların görmelerini istediğinizde bir adrese/url linkine  ihtiyaç duyarsınız.Aşağıda Youtube Özel URL Alma nasıl gerçekleşir bunu öğreneceğiz. 
Standart paylaşım adresi uzun ve karmaşıktır. 
Örneğin; http://www.youtube.com/channel/UCaM9Tg-1sPVyzFN9ggsdHjw  şeklindedir. 
Youtube kullanıcı adını değiştirmek hem paylaşımlarda size kolaylık verecek hemde paylaşımlarınızı görenler için anlaşılır bir link olacaktır.
Her bir YouTube kanalının benzersiz bir kullanıcı kimliği ve kanal kimliği vardır. Bunlar, belirli uygulama ve hizmetlerde kanalı ifade etmek için kullanılmaktadır.Kanalınızın kullanıcı ve kanal kimliğini bulmak için YouTube'da oturum açın ve gelişmiş hesap ayarlarınızı bölümüne giderek gereklideğişiklikleri yapabilirsiniz.


  • YouTube'da oturum açtığınızdan emin olun ve gelişmiş hesap ayarlarınıza gidin.
  • Kanal Ayarları altında, Youtube Özel URL oluştur'u tıklayın.
  • Ardından istediğiniz URL'yi seçebilirsiniz. Başka bir kullanıcının seçtiği bir URL'yi seçemezsiniz. Özel URL'nizi seçtikten sonra URL'niz şöyle görünür:
  • http://www.youtube.com/user/OZELURL


Eğer daha önce bir URL tanımlamışsanız yukarıdaki gibi kanal ismini yeniden tanımlamak için bağlantı yer alır. İkinci kez farklı bir kanal URL’si alamazsınız ancak kanal ismini değiştirebilirsiniz. Kanal URL’sini değiştirmekte ısrarlı iseniz yeni bir Google Hesabı ile giriş yapıp eğer videolarınız az ise ona yükleme yapabilirsiniz.

3 yorum :

  1. En Az 30 gün geçmesi ve 10 üzeri abone sartı getirildi

    YanıtlaSil
  2. Peki url değişirsek görüntülenme düşermi

    YanıtlaSil
  3. Merhaba URl sadece 1 defaya mahsus mu değiştirilebiliyor? Daha fazla değiştirememz miyiz?

    YanıtlaSil

 
KULLANICI ADI ALMA © 2013 | Plantilla diseñada por Ciudad Blogger